Verbind uw naam aan de Alkmaarse Synagoge door een stoel te adopteren. Of geef het als cadeau.

Ongetwijfeld zult u vaak benaderd worden met verzoeken om steun. Toch willen wij uw aandacht vragen voor een groep mensen, die tot nu toe weinig in de belangstelling is geweest, de joden uit Alkmaar en omgeving.
De laatste jaren is de joodse gemeenschap in en om Alkmaar weer tot bloei gekomen. In de gehele kop van Noord Holland bestaan geen Synagoges meer. Men moet naar Amsterdam, Haarlem of een zaal huren.
Sinds 23 december 2009 echter is de sjoel aan de Hofstraat in Alkmaar weer in joodse handen. In de loop van 2010 en 2011 is de sjoel gerestaureerd en heeft zijn oude functie weer terug. Naast de sjoel is een ontmoetingscentrum gebouwd.
Het spreekt voor zichzelf dat de stichting veel financiële en morele steun kan gebruiken. Deze hebben wij tot nu toe ontvangen van joodse en niet-joodse particulieren, de Vrienden van de Alkmaarse Synagoge, en van een aantal stichtingen.
U kunt ons steunen door een of meerdere stoelen, stenen of letters van de synagoge te adopteren.
Indien u geïnteresseerd bent in het steunen van onze stichting of het kopen van een stoel of een steen kunt u het contact formulier gebruiken voor meer informatie. Uw gegevens zullen vertrouwelijk worden behandeld.